Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Roller trükkök

Roller:

Sziasztok! A témát másodszorra nyitom újra,de nem baj(remélem)!


Az lenne a kérésem,hogy írjátok le,hogy egy béna gyerek(ÉN) mivel kezdjen el rollerozni.?!
Azt gondolom rollerral!
De milyennel?!
Ez a kérdésem..
Mentem már minden féle boltba.... Volt ott roller.
De nem tudom milyet vegyek O.o
Légyszi segítsetek!

Köszi előre is!!!!!!

AFK: Légyszi ide írjatok--linket rollerról--bolt nevét--roller nevét--- Kösz ---
 

 

 

 

1 lábas bunny:
ELMÉLET: Ez a trükk szinte ugyan az mint a Bunny hop két lábbal csak itt az egyik lábad van a lapon. Ez attól függ h jobb vagy bal lábas vagy.
GYAKORLAT: 1.ha pl jobb lábas vagy akkor, a jobb lábadat odanyomod a fejcső hegesztésének. 2.Hirtelen felrántod a kormány. 3.Ha már elég magasra felhúztad a kormányt akkor nyomd előre a súlypontod(a "popódat"XD előre nyomod) 4.Most akkor vízszintesbe rakod a rollert. 5. landolj


180 disaster:

Ez egy látványos trükk. Amikor mész a rollereddel egy perem felé, bunnyzz egy 180-at amikor már majdnem odaértél(ezt kell sokat gyakorolni), és megállsz a padkán. Szerintem elöl állj a lapon, mert úgy könnyebb kiforogni. Először próbálj egy kicsit rákanyarodni mert ugye úgy könnyebb. Amikor végeztél, egyszerűen bunnyzz egyet előre.

X-up:
Ezt kétféle módon lehet. Én úgy nevezem őket hogy unalmas és izgis. Az unalmas mikor csak kicsit felhúzom a kormányt és elfordítom 180 fokban majd vissza. A másikat ugrásból de ott már teljesen, szóval oda-vissza. (Kétszer 180 fok egyből ;) )
Egy tipp: Ajánlatos középen fogni a kormányt mert könnyebben lehet forgatni.


No comply:


.Nagyjából ez is Bunny Hop, csak itt az egyik lábunkkal rugaszkodunk el a földtől.
1. Menj tetszőleges sebességgel!
2. Tedd le a földre a hátsó lábadat!
3. Rúgaszkodj el a földtől!
4. Emelkedj fel és a levegőben gyorsan tedd vissza a lábadat!


Tailwhip hip:

Trükk: mész a kidobó felé, amikor kidobott csinálsz egy tailwhipet és megfogod a lábaddal aztán pedig úgy repülsz tovább.(a videón a 2. trükk már NEM az! csak hogy a kezdők félre ne értsék)A videón a srácon nem volt védőfelszerelés, de én ajánlanám mindenkinek!


Abubacca:

Szóval mondjuk mész valamilyen lejtős dolog felé elég gyorsan. Azzal a mozdulattal kapd ki mint a tail tapnél szóval felugrás közben állj rá a hátsó fékre, de NE fordulj 90 fokot. Állj úgy egy kicsit hátsó keréken, aztán ugorj és fakiezz ki.

 

Barspin:

A barspin egy látványos kis trükk.
Meg kell hozzá tanulni a no handert.
Mész lassan.
Ugrasz és a kormányt kívül fogod és erősen megpörgeted majd érzéssel elkapod.
Sokat kell gyakorolni az elkapást!
(a videón a csávó egy "grind-be" nyomja)

 

Titanic:

Azért Titanic, mert DiCaprio is ezt csinálta azzal a csajjal
Ez egy nagyon alap könnyű trükk.
Az a trükk lényege, hogy miközben bármien sebességgel gurulsz, dőlj neki a kormánynak és a karod nyújtsd ki oldalra.
De ezt lehet úgy is, hogy a karod előre nyújtod, vagy ahogy akarod.
Tipp: Minél gyorsabban mész annál könnyebb.
Általában ugrás közben szokták csinálni, de akkor a neve: No hander (Betám null kéz)
Jobb videót nem találtam.

 


 

Superman:

Ez nem könnyű trükk. Nekimész egy kidobónak, felmész magasra, és előre "nyújtod" a rollert. Ezután megfogod a lap végét, és kinyújtod az egész tested. A videón bunny-ból csinálja, de nem is tudta teljesen kinyújtani a testét.

 

 

Wallplant:

Van egy egyszerűbb változat és egy nehezebb is.
Az egyszerűbb:
mész egy fal felé, ráugrasz a rollerről a falra (nem bunnyzol!), amikor a lábad a falon van, (csak az egyik, mert ezt csak egy lábbal kell, de persze a másik lábad a levegőben van)megemeled a rollert a levegőbe, befordítod menetirányba, ráérkezel, és mész tovább.

A nehezebb ugyanez, csak bunnyzol.

 

 

Brifilip:

Nehéz trükk.
Kell hozzá: utcaszegély

Trükk: Mész fentröl a szegély felé aztán amikor már közel vagy hozzá kilököd magad alól előre a rollered, de úgy, hogy a hátsó kerekén guruljon egy kicsit, aztán nagyon gyorsan megpróbálod magad mellet megpörgetni egyszer a rollert. Utána pedig érkezz vissza normálisan a rollerre.
A videón a gyerek bunny-ból csinálja lehet próbálkozni.
Védőfelszerelés ajánlott.

Sok sikert!

 

 

Pogo:

A One Wheel egy nagyon egyszerű trükk.
Egy helyben állva felteszed mindkét lábad a rollerre, egyiket az alapra (amin állsz általában) a másikat hátra a fékre. Egy jól eltalált mozdulattal kikapod az első kerekedet. Ez a mozdulat második, harmadik próbálkozásra meg is lesz most pedig mintha egy helybe ugrálnál, elkezdesz ugrálni a rollerrel, amit húzol magad után a levegőbe. Próbálj minél többet gyakorolni.
Tipp: Ha már jól megy, kérd meg egy barátod, hogy feküdjön ki az útra, járdára és ugráld körbe! Ezzel nagyon feldobhatod ezt a trükköt!

 

 

Manual:

Először ésszerűbb kisebb lejtőn próbálkozni vele utána már rámehetsz a sík felületre is!Szóval hajts neki gyorsan a lejtőnek és kapd föl a kormányt a földtől kb. 5cm-rre és eggyensúlyozz! Ez az 5 cm nem sok ha már sokat gyakorolsz tudni fogod hol a súlypont! A lényeg, hogy ne rakd le a lábadat! Később ha már megy a bunny vagy a kecske(egyszerre emeled föl a kerekeket) ráugrathatsz mondjuk egy padkára és fojtathatod az ugrást a manual-el!

Sok sikert! Jó gyakorlást!

 

 

Flatland 360:

Ez egy alap flatland trükk. A Flatland 360 nem túl nehéz trükk. Egy helyben kell csinálni. Az egyik lábad felteszed a fékre. Ha a jobb lábad van a féken, akkor jobbra pörögsz. Emeld fel a kormányt (kb. 50°-ra) és rúgd el magad a bal lábaddal. Emeld fel a rugó lábad, majd egyensúlyozz, és várd meg a 360°-ot. Ha kipörögted akkor rakd a lapra a rúgó lábad, majd engedd fel a féket. Ha sikerült akkor vidáman gyakorolj tovább.

 

 

180 to180-180 to fakie:

Tudnivalók:
180 bunny hop
Fakie(a 180 to fakienél)

Azért írtam egybe a két trükköt,mert merőben hasonlítanak egymásra.

180 to fakie:Mész a rollereddel egy közepes tempóban(ha nagyon lassan mész nem fogod tudni megcsinálni),és csinálj egy 180 Bunny Hopot.Ajánlom,hogy hátul állj,így könnyebb kipörgetni.Amikor ez megvan,gurulj egy picit hátrafelé és fordítsd vissza irányba hátsó keréken, vagy úgy hogy befordítod egy picit a kormányt és 90 Bunny.Gurulj tovább.

180 to 180:Ez nehezebb trükk mint a 180 to fakie.A trükk elejét már az előző bekezdésben leírtam.Amikor eléred azt a pontot,hogy leérkeztél,és gurulsz hátrafelé,guggolj be egy picit és hátrafelé ugord ki a 180-at.

Ha ezek a trükkök már mennek,nagyon jól lehet kombinálni őket pl.:kp-val,vp-vel.Sok sikert!

 

 

 

Front flip:

Elég nehéz trükk!
Nekimész egy rámpának, kidobónak és előre dőlsz és kicsit összehúzódzkodsz, és csinálsz egy szaltót előre, de vigyáz hol a mérce és elég könnyű eltéveszteni a földet amikor forogsz.Először ezt a trükköt szivacsgödörbe érdemes gyakorolni (ha van) ha nincs akkor marad a tó, folyó, medence stb. Sok sikert és ügyeskedjetek!

 

 

Can-Can:

Ugrás közben keresztbe a másik lábad előtt kilógatod a lábad oldalra!!
No foot Can-Can: fogod a kezeddel a roller kormányát és mellette szállsz te is úgy hogy a lábaidat oldalra kitartod egy irányba! (Majdnem no foot csak a két lábad nem szétteszed hanem egy oldalt tartod ki!)

 

 

 

 

Front Grab:

Elég nehéz trükk,jól kidobó ugratóról érdemes csinálni(nekem már megy bunny-ból is),szóval menj neki amilyen gyorsan csak tudsz és amikor már az első kereked el emelkedett a rámpa szélétől húzd be a kormányt a hasadhoz dőlj rá a kormányra mint egy no handernél,csak itt egy kézzel engeded el és megfogod az első kereket és tartod amíg lehet,majd ha már látod a landolást csak dőlj előre fogj vissza és told a roller elejét lefele amíg nem egyenes. A videón a srác egy no handert csinált az elején!
SOK SZERENCSÉT!

 

 

 

Wheel to Wheel 360

 Egy látványos trükk.Jól begyakorolva lenyűgözheted nézőközönséged.

Először is,menj a rollereddel közepes sebességgel,majd állj a hátsó kerekedre.Az a legjobb,ha nagyon jó az egyensúlyérzéked.A rolleredet és magadat lökd el 360 fokban úgy,hogy az első kerekedre állsz.Végül,ha már nem tudsz egyensúlyozni,tedd le a rolleredet és gurulj tovább.

Ha ezt a trükköt meg tudod csinálni,próbálkozhatsz egy 720-as fordulattal is.

Sok sikert!